Nefis bir sütlü tatlı. Ben hem karamelli, hem de karamelsiz denedim, ikisi de çok hafif ve lezzetli oldu. Servis tabağına alırken , tabağa ters çevirmeden önce 1- 2 dakika ılık suda bekletmenizi tavsiye ederim.Yoksa siz de benim gibi tabağa yapışan bademleri tek tek toplayıp, tekrar üzerine dizmek durumunda kalabilirsiniz :)
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 3 Türk kahve fincanı un
- 3 Türk kahve fincanı toz şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- Vanilya
- 50 gr tereyağ
- 1 su bardağı seker
- 1/3 Türk kahvesi fincanı su
- 10-15 kuru kayısı
- Badem
Hazırlanışı:
- Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp, koyuca bir muhallebi pişirin.
- Koyulasınca ocaktan alıp, vanilya ve yağı ekleyin, 5 dakika kadar çırpın.
- 1 bardak şekeri , su ile karamelize edip, ıslatılmış, fazla suyu süzülmüş 25 cm. çapındaki yuvarlak borcama dökün.
- Kayısıları 5 dakika haşlayıp, ortadan ikiye bölün.
- Karamelin üzerine, haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları ve kaynar suda biraz bekletilip kabukları soyulmuş bademleri dizin. Muhallebiyi dökün.
- Soğuduktan sonra üzerini strechleyip, buzdolabında bir gece yada en az 7-8 saat bekletip, ters çevirerek servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder