Karamelli, bademli, kayısılı muhallebi




Nefis bir sütlü tatlı. Ben hem karamelli, hem de karamelsiz denedim, ikisi de çok hafif ve lezzetli oldu. Servis tabağına alırken , tabağa ters çevirmeden önce 1- 2 dakika ılık suda bekletmenizi tavsiye ederim.Yoksa siz de benim gibi tabağa yapışan bademleri tek tek toplayıp, tekrar üzerine dizmek durumunda kalabilirsiniz :)



Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 3 Türk kahve fincanı un
  • 3 Türk kahve fincanı toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Vanilya
  • 50 gr tereyağ
Üzeri icin:
  • 1 su bardağı seker
  • 1/3 Türk kahvesi fincanı su
  • 10-15 kuru kayısı
  • Badem
Hazırlanışı:
  • Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp, koyuca bir muhallebi pişirin.
  • Koyulasınca ocaktan alıp, vanilya ve yağı ekleyin, 5 dakika kadar çırpın.
  • 1 bardak şekeri , su ile karamelize edip, ıslatılmış, fazla suyu süzülmüş 25 cm. çapındaki yuvarlak borcama dökün.
  • Kayısıları 5 dakika haşlayıp, ortadan ikiye bölün.
  • Karamelin üzerine, haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları ve kaynar suda biraz bekletilip kabukları soyulmuş bademleri dizin. Muhallebiyi dökün.
  • Soğuduktan sonra üzerini strechleyip, buzdolabında bir gece yada en az 7-8 saat bekletip, ters çevirerek servis tabağına alın.
Afiyet olsun



Karamelsiz hali...



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler