İçinde sarımsak olduğundan bana biraz işkembe çorbasını hatırlatıyor. Hatta yerken bir iki damla da sirke damlatırsanız daha da leziz oluyor. Sakatat yiyemeyenler icin, işkembe çorbası niyetine :) Farklı bir tat aradığınızda denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler: (4 kişilik)
- 2 adet kemikli tavuk göğsü ya da budu
- 1 baş kuru soğan
- Tane karabiber
- 2 lt. su
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ
- 1 büyük diş sarımsak
- Deniz tuzu
Hazırlanması:
- Tavukların derilerini cıkarıp, 1 adet kuru soğan ve tane karabiber ile birlikte 2 lt suda haşlayın. Haşlanmış etleri minik minik doğrayın ya da didikleyin.
- 2 yemek kaşığı unu ,2 yemek kaşığı tereyağında, unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun.
- Süzülmüş 5-6 su bardağı tavuk suyunu, sürekli karıştırarak , yavaş yavaş ilave edin (yoğun kıvamlı seviyorsanız 5, daha sulu seviyorsanız 6 su bardağı tavuk suyu ekleyin).
- Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ekleyin. Tuzunu ilave edip 10-15 dakika kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder