Sarımsaklı tavuk çorbası



İçinde sarımsak olduğundan bana biraz işkembe çorbasını hatırlatıyor. Hatta yerken bir iki damla da sirke damlatırsanız daha da leziz oluyor. Sakatat yiyemeyenler icin, işkembe çorbası niyetine :) Farklı bir tat aradığınızda denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler: (4 kişilik)

  • 2 adet kemikli tavuk göğsü ya da budu
  • 1 baş kuru soğan
  • Tane karabiber
  • 2 lt. su
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ
  • 1 büyük diş sarımsak
  • Deniz tuzu

Hazırlanması:

  • Tavukların derilerini cıkarıp, 1 adet kuru soğan ve tane karabiber ile birlikte 2 lt suda haşlayın. Haşlanmış etleri minik minik doğrayın ya da didikleyin.
  • 2 yemek kaşığı unu ,2 yemek kaşığı tereyağında, unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun.
  • Süzülmüş 5-6 su bardağı tavuk suyunu, sürekli karıştırarak , yavaş yavaş ilave edin (yoğun kıvamlı seviyorsanız 5, daha sulu seviyorsanız 6 su bardağı tavuk suyu ekleyin).
  • Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ekleyin. Tuzunu ilave edip 10-15 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler