Mevsimin Sebzesi Karnabaharın Çorbası
Malzemeleri- Sapları çıkarılmış küçük bir kase karnabahar, 3 çorba kaşığı un, 2 su bardağı süt, 3 su bardağı sıcak su, 2 çorba kaşığı tereyağ, tuz,karabiber. üzerine serpmek için Nane.
Karnabahar çorbasının yapılışı
Karnabaharı tuzlu suda 10-15 dakika haşlayıp suyunu süzün. Süt ve unu bir kapta çırpalım. Bir tencereye suyu koyup ocağa oturtalım suyumuz kaynamaya başlayınca karnabaharları, unlu süt karışımını ilave edip yağını ,tuz,karabiberide katıp 6 dakika daha kaynatalım(devamlı karıştıralım ki top top olmasın) pişen çorbayı kaselere koyarak sıcak olarak servis edelim. üzerine nane veya reyhan serpebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder