Patlıcanları fırında kızartmak, karnıyarık yemeğinde sağlıklı bir alternatif. Lezzette bir kayıp olmuyor, az yağlı olduğu için daha sağlıklı ve hafif oluyor. Bir diğer güzel yanı da ocak batmıyor :))
MALZEMELER: (4 kişilik)
- 4 adet orta boy patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan, yemeklik doğranmış
- 2 adet domates
- 4 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı kaynamış su
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup, ortasını yarın ve yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
- Sudan çıkarıp yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
- Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün.
- Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizip,fırınınızın üst rafında, ısıyı üstten vererek, önlü arkalı kızartın.
- İnce doğranmış sarımsakları, 1 çorba kaşığı sıvıyağda çok az kavurun.
- Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar şeffaflaşınca bir tabağa alın ve kenarda bekletin.
- Aynı tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile kıymayı kavurun, soğanları ekleyin, domateslerden birini üzerine rendeleyin, 1/2 çorba kaşığı salçayı, tuzunu ve karabiberini de ekleyip, domates suyunu cekene kadar pişirin.
- İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip karıştırın.
- İki kaşık yardımıyla patlıcanların ortasını açın.
- 1 tatlı kaşığı şekeri patlıcanların icine sürün, ardından patlıcanları hazırladığınız içle doldurun.
- 1 su bardağı kaynamış suyla incelttiğiniz yarım çorba kaşığı salçayı dökün.
- Üzerlerine sivri biber ve bir dilim domates yerleştirip, üstünü kapatmadan, 350F - 180 C fırında pişirin (yaklasik 15-20 dakika).
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder