KARNIYARIK

Patlıcanları fırında kızartmak, karnıyarık yemeğinde sağlıklı bir alternatif. Lezzette bir kayıp olmuyor, az yağlı olduğu için daha sağlıklı ve hafif oluyor. Bir diğer güzel yanı da ocak batmıyor :))

MALZEMELER: (4 kişilik)

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan, yemeklik doğranmış
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI:

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyup, ortasını yarın ve yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
  • Sudan çıkarıp yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
  • Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün.
  • Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizip,fırınınızın üst rafında, ısıyı üstten vererek, önlü arkalı kızartın.
  • İnce doğranmış sarımsakları, 1 çorba kaşığı sıvıyağda çok az kavurun.
  • Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar şeffaflaşınca bir tabağa alın ve kenarda bekletin.
  • Aynı tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile kıymayı kavurun, soğanları ekleyin, domateslerden birini üzerine rendeleyin, 1/2 çorba kaşığı salçayı, tuzunu ve karabiberini de ekleyip, domates suyunu cekene kadar pişirin.
  • İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip karıştırın.
  • İki kaşık yardımıyla patlıcanların ortasını açın.
  • 1 tatlı kaşığı şekeri patlıcanların icine sürün, ardından patlıcanları hazırladığınız içle doldurun.
  • 1 su bardağı kaynamış suyla incelttiğiniz yarım çorba kaşığı salçayı dökün.
  • Üzerlerine sivri biber ve bir dilim domates yerleştirip, üstünü kapatmadan, 350F - 180 C fırında pişirin (yaklasik 15-20 dakika).


Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler