- 1 lt. süt
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) buğday veya mısır nisastası
- 1 yumurta sarısı
- Pirinçleri ayıklayıp yıkayın, 2 su bardağı su ve 1/4 cay kaşığı tuz ile suyunu çekene kadar haşlayın.
- Pirinçlerin üzerine sütü ilave edip kaynatın.
- Kaynayan süte toz şekeri ekleyip, 5 dakika kadar daha pişirin.
- 1/4 su bardağı süt ile inceltilen nişastayı, yavaş yavaş karıştırarak karışıma ekleyin.
- Koyulaşıp kıvamını bulana kadar, sürekli karıştırarak kaynatın.
- 2 kepce sütlacı ayrı bir kaba ayırın, ılınınca icine 1 yumurtanın sarısını ekleyip karıstırın.
- Sütlacı, fırına dayanıklı kaplara boşaltın.
- Yumurtalı karışımı sütlaçların üzerine paylaştırın, kapları çukur bir tepsiye dizin.
- Kapların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurup, önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder