Arkadaşlarım bize geldiğinde yöremize ait olan kaygana ve patlıcan kızartmasından da yapmıştık..Bugün sizlerle onları paylaşmak istedim..Patlıcanı defalarca paylaşmış olmama rağmen, yine üzerinden uzun süre geçmiş olduğundan tekrarlamak istedim..)
Tüm arkadaşlara MUTLU YILLAR diliyorum..
Pazı Kayganası
Malzemeler
1 bağ pazı
2 adet kuru soğan
maydanoz,taze nane,3-4 adet taze soğan
tuz,karabiber
5-6 yemek kaşığı mısır unu,1 yemek kaşığı beyaz un
1 çay bardağı su
4 yumurta
sıvı yağ
Hazırlanışı
Önce tüm yeşillikler iyice yıkanıp incecik doğranır.
Büyükçe bir kabın içersine su ve beyaz un konulup karıştırılır.
Yumurtalar eklenip çırpılır.
Yeşillikler ve mısır unu,yağ eklenip karıştırılır.
Tavaya yağ konulup karışım içersine dökülüp,hafif (sin)ateşte çevrile çevrile kızartılır.
Tabak yardımı veya bakır kapakla çevrilip diğer tarafı da kızartılır.
Kızardıktan sonra servis tabağına alınıp dilimlenip afiyetle yenilir.
Malzemeler
1 kg ıspanak
1/2 kg beyaz peynir (ezine tam yağlı)
tuz,karabiber,kırmızı biber
1 adet kuru soğan
6 adet yufka
tereyağ
Hazırlanışı
Ispanaklar yıkanıp yaprakları kopartılıp iyice ovulup sıkılır.
İçersine 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır.
Tuzu,biberleri ve peyniri eklenip içi hazırlanır.
Tereyağ eritilip bırakılır.
Yufkalardan biri tezgaha yayılıp yağlanır.Diğer yufka üzerine serilip hafifçe yağlanır.
Dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir.
İçlerine ıspanaklı içten konulup nuska biçimi sarılır.
Nuskalar tepsiye dizilip üzerlerine fırça yardımı ile tereyağ sürülüp, 175 c de yaklaşık 25 dk kadar pişirilir.
Patlıcan kızartmasının tarifine buradan bakabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder