KATMER POĞAÇA



Yumuşacık bir poğaçaya asla hayır demem,hele ki katmer poğaçaya asla.Arkadaşlarla toplandığımız gün yiyen herksin beğenisini kazandı.Hemen yapmanızı tavsiye ederim.Ev kalabalıktı o yüzden resimler aceleye geldi ama tadı harikaydı.
P.D.Ç.S 20 etkinliğinin evsahibesi sevgili mucizembenibul'da.Mucizenin en kısa zamanda gerçekleşmesi dileğiyle kendisine kolaylıklar diliyorum.


İŞTE MALZEMELERİMİZ:


1 pk yaş maya,1 su bardağı ılık su,2 su bardağı ılık süt,2 yemek kaşığı şeker,bir yumurta(sarısı poğaçanın üstüne sürülecek),1 tatlı kaşığı tuz,1 su bardağı sıvı yağ ve aldığı kadar un.

İÇİ İÇİN:Maydonoz ve peynirli karışım.




YAPILIŞI:


Önce ılık suyu 1-2 yemek kaşığı şekerle eritiyoruz,yaş mayamızı içine koyup 10 dk kadar bekletiyoruz.Yoğurma kabına unu(azar azar eklemekte fayda var),erimiş mayamızı,yağı,2 yemek kaşığı şekeri ve tuzu,yumurtanın akını ekleyip yoğuruyoruz.Yumuşak bir hamur eldeettikten sonra yarım saat kadar dinlendiriyoruz.Daha sonra hamuru 3 parçaya ayırıp her bir parçayı oklava ile yuvarlak açıp önce ortadan ikiye sonra dörde sonra da sekize bölüyoruz ve peynirli harcımızı ucuna koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisinde 1 saat kadar bekletiyoruz ki iyice mayalansın,yumuşacık olsun.En son olarakta yumurta sarısı ve çörek otu sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Bu poğaçada en güzel sonuş yaş maya ile alınıyor benden söylemesi.


AFİYET OLSUUUN.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler