MANTI

Bu pazar bütün kızlar ben de toplandık,sohbetler ettik,eğlendik,e biraz da yedik içtik.Güzel bir gün geçirdik.Mantı ve daha pek çok şey vardı.Ben öncelikle en sevdiğim yemeklerden bir tanesi olan mantı tarifini vermek istedim.Daha önce hiç yapmamış olanlar varsa bence kesinikle denesinler çok zahmetli değil bence ama zor gelenlere de yapmaya değer diyorum.İşte tarifimiz.


MALZEMELER:

İçi için:
125 gr kıyma,
küçük bir rendelenmiş kurusoğan,
tuz,karabiber,kırmızıbiber.
Hamuru için:
çeyrek paket yaş maya,1 yumurta,bir fiske tuz,2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Üstü için:
sarmısaklı yoğurt.



YAPILIŞI:
Hamurumuzu yoğuruyoruz,küçük topaklar yapıyoruz ve açıyoruz ve küçük kareler halinde kesiyoruz.Üzerine kıymalı harcımızı parmağımız yarmıyla koyuyoruz ve dört köşesinden tutup ortada birleştirip kapatıyoruz.Bir tencerede su kaynatıyoruz.Kaynayan suya biraz tuz ve 2 -3 yemek kaşığı yağ koyup mantılarımız 20-25 dk.kadar pişiriyoruz.Pişen mantıyı tabağa alıp üzeine sarımsaklı yoğurdumuzu ekliyoruz.Küçük bir tavada biraz sıvı yağ,nane,1 yemek kaşığı domates salçasını sos haline getirip hazırladığımız mantının üzerine yayıyoruz.İşte mantımız hazır.

AFİYET OLSUN...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler