MALZEMELER:
İçi için:
125 gr kıyma,
küçük bir rendelenmiş kurusoğan,
tuz,karabiber,kırmızıbiber.
Hamuru için:
Hamuru için:
çeyrek paket yaş maya,1 yumurta,bir fiske tuz,2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Üstü için:
Üstü için:
sarmısaklı yoğurt.
YAPILIŞI:
Hamurumuzu yoğuruyoruz,küçük topaklar yapıyoruz ve açıyoruz ve küçük kareler halinde kesiyoruz.Üzerine kıymalı harcımızı parmağımız yarmıyla koyuyoruz ve dört köşesinden tutup ortada birleştirip kapatıyoruz.Bir tencerede su kaynatıyoruz.Kaynayan suya biraz tuz ve 2 -3 yemek kaşığı yağ koyup mantılarımız 20-25 dk.kadar pişiriyoruz.Pişen mantıyı tabağa alıp üzeine sarımsaklı yoğurdumuzu ekliyoruz.Küçük bir tavada biraz sıvı yağ,nane,1 yemek kaşığı domates salçasını sos haline getirip hazırladığımız mantının üzerine yayıyoruz.İşte mantımız hazır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder