Herkese selam geçende dediğim gibi bloglar arası sessizlik var ama ben yine de yeni bir tarif vereceğim zaten aynı sıklıkla tüm arkadaşlarımın sitelerini takip ediyorum bu arada bu boşlukta eski kayıtlarına bakıyorum.Herkesi daha çok tanımaya çalışıyorum.
Tatlısız olmaz bizim ev demiştim ya o nedenle tatlı yapmaya devam ama şöyle soğuk soğuk yenilecek türden tatlılar bu da öyle bir tatlı çoğunuz biliyorsunuzdur zaten ama yine de tarifi vereyim
Malzemeler
- 7 yemek kaşığı irmik
- damla sakızı
- 1 su bardağı şeker
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 kg kayısı
Sütü,irmiği ,şekeri muhallebi kıvamında pişirin kaynamaya başladığında damla sakızını koyun.Çıkartırken yapışmaması için ıslattığınız bir kaba tatlıyı dökün ve soğumaya bırakın.
Öbür tarafta doğradığınız kayısıları şeker ve nişasta ile pişirin.Ben bu kısmı kayısı reçeli ile yaptım tencereye koyduğum 2-3 kaşık kayısı reçeline çok az su ilave ederek mısır nişastası ekleyerek kıvam kazandırdım ve kalıbından çıkardığım tatlımın üzerine döktüm.Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutup soğuk soğuk servis yaptım.Yoğun kayısı aromalı, hafif,serin serin bir tatlı oldu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder