Keçi Bacağı Tatlısı

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt—2 adet yumurta—1 paket kabartma tozu—1 tatlı kaşığı toz şeker—2 çorba kaşığı sıvıyağ---aldığı kadar un---kızartmak içiç sıvı yağ –bir fıske tuz.



Yapılışı

Unumuzu derin bir kaba alalım örneğin 500 gr.un—ortasını havuz gibi açalım içineyoğurt,yumurta,şeker,tuz,kabartma tozu,sıvı yağı koyalım ve yumuşak bir hamur eelde edene kadar yoğuralım.Yaptığımız hamurdan cevizden büyük parçalar koparalım onları iki elimizin arasında ovalıyarak şerit haline getirelim.---şeritler oklava gibi olacak-----sonra bu şeritleri 5 cm. Boyunda keselim bir ucundanda bıçak yardımı ile ufak yırtmaç atalım. Sonra kızgın yağda pembe olacak şekilde kızartalım. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır. İstenirse reçel veya pekmez ilede servis edilir.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler