Sebzeli Bulgur Pilavı




Malzemeler

250gr. Pilavlık bulgur-----3 çorba kaşığı tereyağ---1 adet soğan---1 adet domates—1 adet sivri biber---3 bardak et suyu---1 tutam maydonoz,taze nane---tuz,pul biber,yarım çay kaşığı kara biber.


Yapılışı

Bulgurumuzu ayıkladıktan sonra soğuk sudan geçirelim,diğer taraftan soğanı kuş başı doğruyalım,tere yağını bir kapta eritelim soğanlarımızı içine koyalım pembeleşinceye kadar kavuralım sonra bulgurumuzuda katarak 15 dakika daha kavuralım.Daha sonra tuzu ve baharatlarımızı ve doğradığımız yeşil biber ve domatezimizi de içine katarak 2-3 dakika daha kavurarak 3 bardak sıcak et suyunuda bulgurumuza dökerek 5-6 dakika daha kaynatalım
Sonra ocağı kapatıp demlenmeye bırakalım..Daha sonra servis tabağına alarak üzerini maydonoz ve dere otu ile süsliyelim.Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler