Malzemeler:
2 Adet Çarliston Biber
1 Adet Defne Yaprağı
2 Adet Domates
1 Su bardağı Haşlanmış Nohut
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
1 Tatlı kaşığı Kimyon
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Limonun Suyu
Yarım Demet Maydanoz
1 Çay bardağı Pirinç
5 Diş Sarımsak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
6 Su bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
Kararında Karabiber, Tuz
Hazırlanışı: Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu kullanmak üzere ayırın. Tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyun, küp doğranmış soğanı kavurun. Sarımsak ve doğranmış domatesi ilave edin ve soteleyin. Kereviz ve havucu da ekleyerek kavurmaya 5 dakika daha devam edin. Unu üzerine serpin, karıştırın ve nohut suyu ile beraber 6 su bardağı suyu sıcak olarak ekleyin. Su sebzelerle birlikte kaynadıktan sonra baharatları ve haşlanmış nohutu koyun. Defne yaprağı, baharatlar ve pirinci de tencereye ilave edin. Pirinçler pişince limon suyunu koyun ve servis yaparken maydanoz yaprakları ile süsleyin.Afiyet olsun.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder