250 GR KIYMA
1 SOĞAN
3DİŞ SARIMSAK İLE BİR HARÇ YAPALIM VE MİNK MİNİK KÖFTELER YAPIP UNA BULAYALIM VE BUZLUĞA ATALIM.
TENCEREDE 1KAH.F.PİRİNCİ PİŞİRELİM İÇİNE 3Y.K. YAĞ VE TUZUNU KOYALIM KAYNAYINCA BUZLUKTAKİ KÖFTELERİMİZİ ATALIM .DİKKAT EDİLMELİ KÖFTELER İLK AŞAMADA BOZULMAYA ÇOK MÜSAİTLER SADECE 1 KEZ DİPTEN ALARAK KARIŞTIRMALI.KÖFTELER DİBE ÇÖKÜNCE PİŞMİŞ DEMEKTİR.
AYRI BİR KAPTA :
2 KEPÇE ÇORBANIN SUYU
1 YUMURTA
1YK.UN İLE MEYANESİ HAZIRLANIR VE ÇORBAYA KATILIR.1 TAŞIM DAHA KAYNATIP SERVİS YAPILIR.
ÜZERİNE YAĞ YAKABİLİRSİNİZİ.BEN YAKMAMIŞTIM.DİYETTEYİZDE:)
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNNN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder