Günaydınn:))
Mutlu ve hayırlı haftalar diliyorum sevgili dostlar:) Nerelerdeyim ben kaç gündür? Teknik arızalar sebebi ile bilgisayarsız kaldım haliyle de ulaşamadım buralara:) Canımız sağolsun ne yapalım:))
Bu yıl pancarda zirve yapıyorum pembe aşkımız pek tutkulu kendisi ile.. Tüm salatalarımda ve bazı makarnalarımda rastlamak mümkün.. Lezzetine diyecek yok faydalarına da tabiiki, bugün haftaya nefis bir başlangıç olsun diyee taaaaa evlenmeden önce hazırladığım fotoğrafını yeni bulduğum Papatya Prensesimin bu nefis tarifi ile açılışı yapıyorum, hayırlı uğurlu olsun :))
Malzemeler:
1 kase erişte
3 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
1 adet iri pancar (asıl tarifte 1 kase pancar turşusu)
1 kase konserve mısır
1 tutam dereotu
3-4 adet kornişon turşu (benden)
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle erişte tuzlu suda haşlanıp süzülür.
Derin bir kap içerisine pancar rendelenir, üzerine mayonez, yoğurt, mısır, kornişon turşu, kıyılmış dereotu ve baharatlar eklenip karıştırılır, haşlanmış erişte de ilave edilerek harmanlanan salata servis tabağına alınıp, servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder