Köfteli patates



Bildiğimiz fırında köfteli patatesten tek farkı, sunumu :) Misafirlerinize hazırlayacağınız zaman bu şekilde hazırlamak daha güzel durabilir...Arzu ederseniz salça ve su eklemeden de yapabilirsiniz, o zaman kızarmış köfteli patates gibi olur. Susuz deneyecekseniz tavsiyem, patatesleri tepsiye koymadan önce “yapışmalarını önlemek için“ alta yağlı kağıt sermeniz.


Şimdiden afiyet olsun...





Malzemeler: (20 adet çıkıyor)


  • 500 gr. köftelik kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Ekmekleri ıslatmak için süt
  • 1 kuru soğan
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 5-6 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ (patates ve köfteleri kızartmak için)
Üzerine:
  • 20 dilim domates ya da 20 adet çeri domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Biraz deniz tuzu
  • 1,5 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı:
  • Patatesleri soyun, bir parmak kalınlığında halka halka kesin ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile teflon tavada arkalı önlü hafif kızartın.
  • Kızaran patatesleri tepsiye dizin.
  • Kıyma, süte batırılıp ıslatılmış, sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve baharatları iyice özleşene kadar yoğurun. 20 tane yuvarlak ve hafif bastırılmış köfte hazırlayın.
  • Köfteleri de teflon tavada çok az yağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
  • Fırınınızı 180C/ 350F ısıtın.
  • Tepsiye dizdiğiniz patateslerin üzerine, bir köfte ve bir dilim domates koyup kürdan ile tutturun ( çeri domatesiniz varsa daha güzel olur).
  • 1,5 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve biraz deniz tuzu ekleyip karıştırın ve tepsinin kenarından dökün.
  • Önceden ısıttığınız fırında domatesler pişene kadar pişirin.




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler