Bildiğimiz fırında köfteli patatesten tek farkı, sunumu :) Misafirlerinize hazırlayacağınız zaman bu şekilde hazırlamak daha güzel durabilir...Arzu ederseniz salça ve su eklemeden de yapabilirsiniz, o zaman kızarmış köfteli patates gibi olur. Susuz deneyecekseniz tavsiyem, patatesleri tepsiye koymadan önce “yapışmalarını önlemek için“ alta yağlı kağıt sermeniz.
Şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler: (20 adet çıkıyor)
- 500 gr. köftelik kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Ekmekleri ıslatmak için süt
- 1 kuru soğan
- 1 yumurta
- Maydanoz
- Deniz tuzu
- Karabiber
- Kimyon
- 5-6 adet orta boy patates
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ (patates ve köfteleri kızartmak için)
- 20 dilim domates ya da 20 adet çeri domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Biraz deniz tuzu
- 1,5 su bardağı kaynar su
Hazırlanışı:
- Patatesleri soyun, bir parmak kalınlığında halka halka kesin ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile teflon tavada arkalı önlü hafif kızartın.
- Kızaran patatesleri tepsiye dizin.
- Kıyma, süte batırılıp ıslatılmış, sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve baharatları iyice özleşene kadar yoğurun. 20 tane yuvarlak ve hafif bastırılmış köfte hazırlayın.
- Köfteleri de teflon tavada çok az yağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
- Fırınınızı 180C/ 350F ısıtın.
- Tepsiye dizdiğiniz patateslerin üzerine, bir köfte ve bir dilim domates koyup kürdan ile tutturun ( çeri domatesiniz varsa daha güzel olur).
- 1,5 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve biraz deniz tuzu ekleyip karıştırın ve tepsinin kenarından dökün.
- Önceden ısıttığınız fırında domatesler pişene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder