Sofraya oturulmayan kalabalık davetlerinizde, Fransız bagetinin ya da pidenin üzerine sürerek de servis yapabileceğiniz, sofranıza renk katacak bir meze...
Malzemeler:
- Yarım kırmızı lahana
- 1 dilim bayat ekmek
- 1 su bardağı yoğurt (süzülmüş)
- 2-3 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
- Kırmızı lahanayı ince ince kıyın ve 1 kaşık tuzla ovun, yıkayıp tuzunu akıtın.
- Mutfak robotunda püre haline getirin (ben tam püre yapmadım, biraz iri bıraktım).
- Ekmek diliminin kabuklarını kesin ve 5 dakika suda bırakın, suyunu sıkın ve didikleyin.
- Sarmısakları 1 tatlı kasığı tuz ile dövün ve yoğurda katın.
- Kırmızı lahana püresi, ekmek ve sarmısaklı yoğurdu karıştırın. Zeytinyağını katın, tekrar karıştırın.
- Servis tabağına alıp üzerine kırmızı pul biber serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder