Kuzenlerim Trabzon'dan gelmeden bir gün önce arayıp pasta,kek siparişi verdiler bana..Harıl harıl bu pastayı,çikolatalı keki ve limonlu keki pişirmiştim..Pişirdiğim an pasta ve keklerin yarıları anında kısmetlilerine ulaştı,kalanlarını da ertesi gün kuzenlerim afiyetle yediler..
Kuzenim, hindistan cevizli pastanın tadına önceden tesadüfen bakmıştı,o günden beri de bu pastayı ister benden.İyi ki pişirip hazırlamışım,büyük bir keyifle pastayı midesine indirdi..Diğer kuzenler de kekleri ikişer üçer yuttular..)
Kısaca,son iki gündür bu pasta konuşulur oldu evimizde ve binamızda..Bu sıcak günlerde denemenizi özellikle tavsiye ederim..
Not:Pastanın h.cevizli kısmını hazırlarken, kocaman bir h.cevizi kavanozu anneciğin elinden düşüp tuzla buz oldu..Göze inanırmısınız bilemiyorum,fakat biz çok inanırız ve her defasında da başımıza gelmedik kalmaz..)
Malzemeler
1-Tabanı için
175 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
1 yumurta
minicik tuz
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tüm malzeme yoğrulup ele yapışmayan bir hamur elde edilip tepsiye döşenir.
Ortası için gerekli malzemeler
750 gr süzme yoğurt
1 küçük kutu krema
1,5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
2 yumurta
1 paket hindistan cevizli puding
4-5 dilim ananas
Hazırlanışı
Krema,vanilya,şeker yoğunluk kazanıncaya kadar çırpılır.Yumurtalar eklenip çırpılır.
Puding,s.yoğurt eklenip çırpılıp hamurun üzerine dökülür.
Ananaslar parçalara ayrılıp karışımın üzerine serpiştirilir.
Not:Ananası sevmeyen arkadaşlar,mandalina konservesi veya kayısı konservesi ekleyebilirler..
3-Tepesi için
250 gr h.cevizi (Amerika'dan gelen h.cevizini kullanmıştım)
100 gr şeker
75 gr tereyağ karıştırılıp yoğrulur ve karışımın üzerini kaplayacak şekilde serpiştirilir.
175c de yaklaşık 60 dk pişirilir.Üzerinin hemen yanmaması için yağlı kağıt serebilirsiniz.
Dilimlemesini üzerinden 3-4 saat geçmeden kesmeyiniz.Hatta bir gece bekletirseniz çok iyi olur.Şimdiden afiyetler olsun arkadaşlar..!
Not:Pastayı 1 gece buzdolabında bekletip kestim bu sefer..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder