Bu güne kadar bildiğiniz domates çorbasını unutun ve bu tarifi hemen uygulayın derim.Domatesi közleyerek yapılan bu domates çorbasının tadına kesinlikle doyum olmuyor.Bir tabak ise asla yetmiyor.
Sevgili LAMA'NIN domates ye etkinliğine çok yakışacağını düşündüğüm bu tarif domates çorbasını sevmeyenlere bile iki tabak yedirten bir lezzet.
MALZEMELER
- 1 kg domates
- 2 adet kuru soğan
- 1 iri diş sarımsak(çorbaya katılmayacak sonradan alınacak)
- kekik,
- karabiber
- zeytinyağı
- tereyağı
- 1 kaşık un
- yarım çay bardağı süt.
HAZIRLANIŞI:
- Domates ve kuru soğanları dörde bölüyoruz.Sarımsağı da bölüp ekliyoruz.
- Üzerine zeytinyağı döküp kekik serpiyoruz.Çok az da tuz gezdiriyoruz.
- Fırında 200 derecede közlüyoruz.
- Fırında közlendikten sonra çıkarıyoruz.Biraz soğumasını bekledikten sonra domatesin kabuklarını soyuyoruz ve sarımsakları çıkarıyoruz.Sarımsağın amacı lezzetine lezzet katması içindi.
- Daha sonra blendırdan geçiriyoruz.Bu arada domatesin sularını da hiç zayi etmiyoruz.
- Daha sonra süzgeçten de geçiriyoruz.
- Bir tencereye tereyağı ve bir kaşık un koyup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve domates suyumuzu tencereye boşaltıyoruz.
- Biraz karabiber ekliyoruz ve devamlı karıştırıyoruz.Kıvamı koyu ise su ekliyoruz.
- Kaynamadan za önce yarım bardak ılık sütü de ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra tuzu da ekliyoruz.
- 5-6 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri ile servis ediyoruz.
AFİYET OLSUUUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder