MALZEMELER:
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 4 yemek kaşığı şeker
- vanilya
- hindistan cevizi.
- Krem şanti
- 1 bardak süt.
- 2 muz
- Vanilya ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeyi tencerede sürekli karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya eklayelim ve blendırda çekelim.
- Dikdörtgen fırın tepsisinin üzerine bolca hindistan cevizi serpelim.
- Pişirdiğimiz muhallebiyi hindistan cevizi döktüğümüz fırın tepsisine dökelim.
- Islak kaşıkla düzleyelim ve ilk sıcağı çıkınca bu zolabına koyalım.
- Biz de bu arada bir bardak soğuk sütle krem şantiyi çırpalım.
- Dolabta soğumuş olan tepsideki muhallebiyi çıkaralım ve krem şantiyi üzerine sürelim.
- Tekrar dolaba koyalım ve 30 dk kadar bekletelim.
- İyice soğuduktan sonra dolaptan çıkarıp enlemesine ve boylamasına keselim.
- İnce dilimlediğimiz muzu içine koyup saralım ve hindistan cevizine bulayalım.
- Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder