KARTOPU

Defnem'in doğum günün de yaptığım kartopu tam da çocukların sveceği bir lezzet.Yapımı basit,görüntü ve lezzeti süper..


MALZEMELER:
  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • vanilya
  • hindistan cevizi.
  • Krem şanti
  • 1 bardak süt.
  • 2 muz
YAPILIŞI
  1. Vanilya ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeyi tencerede sürekli karıştırarak pişirelim.
  2. Ocaktan aldıktan sonra vanilya eklayelim ve blendırda çekelim.
  3. Dikdörtgen fırın tepsisinin üzerine bolca hindistan cevizi serpelim.
  4. Pişirdiğimiz muhallebiyi hindistan cevizi döktüğümüz fırın tepsisine dökelim.
  5. Islak kaşıkla düzleyelim ve ilk sıcağı çıkınca bu zolabına koyalım.
  6. Biz de bu arada bir bardak soğuk sütle krem şantiyi çırpalım.
  7. Dolabta soğumuş olan tepsideki muhallebiyi çıkaralım ve krem şantiyi üzerine sürelim.
  8. Tekrar dolaba koyalım ve 30 dk kadar bekletelim.
  9. İyice soğuduktan sonra dolaptan çıkarıp enlemesine ve boylamasına keselim.
  10. İnce dilimlediğimiz muzu içine koyup saralım ve hindistan cevizine bulayalım.
  11. Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra servise hazırdır.
AFİYET OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler