Krem Katalan Tarifi

Dünya mutfaklarından yeni tatları denemek istiyorsanız; İspanyol mutfağından karamel şekerle yapılan krem Katalan tarifi tam size göre!
Malzemeler,
5 su bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır un
Yarım limonun kabuğu
1 adet çubuk tarçın
4 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı Hindistan cevizi
Hazırlanışı,
Orta boy tencereye; süt, limon kabuğu ve tarçını alıp karıştırın.
Süt kaynamaya başladıktan sonra limon kabuğu ve tarçını içinden alın.
Yarım su bardağı pudra şekeri, mısır unu ve yumurta sarılarını iyice karıştırın.
Tencereye ilave edip kıvamı koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.
Muhallebinin kıvamı koyulaştığında tencereyi ocaktan indirip ılınması için bekletin.
Isıya dayanıklı cam kâseleri hafif suyla ıslatın.
Muhallebiyi kâselere pay edip fırın tepsisine dizin.
Her bir muhallebinin üzerine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi serpin.
170 derece fırında şeker karamelleşene kadar pişirin.
Muhallebileri fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis yapın.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler