Beş çayınız için hazırlayabileceğiniz karamelli kek tarifi; tatlı severler tarafından çok beğenilecek!
Malzemeler,
Kek Hamuru için,
3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Karameli için,
1 çay bardağı toz şeker1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı su
Hazırlanışı,
Karamelini hazırlamak için toz şekeri küçük bir tavaya alın.Orta dereceli ateşte rengi koyulaşana kadar eritin.
Limon suyu ve suyu ilave edip karıştırın.
Tavayı ocaktan indirin.
Kek hamurunu hazırlamak için yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alın.
Şeker ve yumurta köpürene kadar iyice çırpın.
Sıvıyağ, yoğurt ilave edip çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu, vanilya, un ekleyip malzemeler özleşene kadar karıştırın.
Orta boy kek kalıbını yağlayıp kek hamurunun yarısını içine dökün.
Karamelle hamurun üzerini kaplayın.
Kalan kek hamurunu kalıba yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Pişen keki fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder