Kapuska severmisiniz bilmiyorum ama tarifini vermek istiyorum.Şimdi bazılarınız belki sevmiyorum diye içinden geçirdi.Ama gerçekten yiyip de beğenmediği için mi yoksa hiç yemediği halde önyargılarından mı?Çünkü bizim evde en yemek seçmeye yatkın kişi bebedir.Bazı yemeklerde biraz mırın kırın eder.Ama ben ne yaparım bir şekilde ona o yemeği tattırıp kararını öyle vermesini isterim.Çünkü tatmadan bilemezsin belki de seveceksin tat beğenmezsen yeme derim.Başarısız olup sevdiremediğim yemek olmadımı oldu tabiki ama çok çok az.Yaşasın anne baskısı :)
Malzemeler
- Bir küçük beyaz lahana (kapuska yapacağınız lahana beyaz ve sıkı olmalı)
- 250 gr kadar kıyma
- 2 adet kuru soğan eğer soğanınız büyükse bir tane de yeterli olur
- salça
- tereyağ ve sıvıyağ
Lahananızı küçük parçalar halinde doğrayıp yıkayın göbeğinde ki çok sert kısımlarını yemeğinize koymayın.Tencereye yemeklik doğradığınız soğanlarınızı yağda biraz kavurun.Kıymayı ilave edip kıymanızı da kavurup içine salçanızı ilave edin.En son süzdürdüğünüz lahananızı tencerenize koyup iyice karıştırın çok az su ilavesi ile pişmeye bırakın.Bu arada suyu eksilirse biraz sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.Tuzunu eklemeyi unutmayın.
Not
Farkında iseniz yağ ve salça ölçüsü vermedim.Belki vereceğim ölçü size abartı gelebilir diye.Bana göre bu yemeğe lezzet veren kıymadan çok salça ve yağıdır.Yeterli kırmızılıkta olmayan ve yağı suyunun üzerinde kalmış bir kapuska bana göre çok lezzetli olmaz.Bu benim görüşüm.Aslında bir de acı ilavesi yapmak gerekir ki o da herkesin acı yemiyeceği düşünülerek tabaklara konulmak üzere eklenmemiştir.
Herkese keyifli ve mutlu haftalar dilerim,bereketle ve ağız tadıyla kalın............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder