Merhabalar,
Öncelikle beni takip eden sevgili izleyicilerin ve tüm dostların geçmiş Şeker Bayramlarını kutluyorum.
Bugün sizlerle Trabzon'da apar topar 10 dk da hazırladığım peynirli ekmeğimi paylaşmak istedim.Ekmek,bol tahıllı olsaydı çok daha güzel olacaktı.İçinizden bilenleriniz vardır belki,Trabzon'da ekmekler ekşi maya hamurundan yapıldığı için biraz sert olurlar.Buradakiler gibi sütlü ekmekten olmuş olsaydı çok daha lezzetli olacağını düşünüyordum..Ayrıca eriyen peynir özellikle tercih edilmelidir.Benim kullandığım peynirler farklı olup,minik minik kesildiğinden bu şekil oldular..Denemek isteyenler olursa bu hususları göz önünde bulundururlarsa sevinirim..
Ekmeği fırına vermeden önce üzerine 1 adet ince kıyılmış yeşil biber serpiştirirlerse çok daha güzel olacaktır.Unutmadan peynirleri eklerken aralıklarla pastırma veya salam da ekleyebilirsiniz,tercih sizlerin.. Pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmesi olabilir bu ekmek..))
Malzemeler
1 adet ekmek
eriyen peynir
tereyağ
1 adet sivri biber
Hazırlanışı
Ekmeğin tabanı düz (ayrılmayacak) kalacak şekilde dilimlenir.
Uzunlamasına da parmak genişliğinde kesilir.
Aralarına parmak uzunluğunda kesilmiş peynirler konulur.
Üzerine eritilmiş tereyağ bolca gezdirilip biber serpiştirilip fırına verilir.
Peynirleri eriyene kadar fırında bekletilip çıkartılır.
Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder