Lebeniye çorbası,ramazan ayında bizde çok sevilerek içilen bir çorbaydı.Eğer sizde denemek isterseniz buyrun tarife.
Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 200 gr kıyma
- tuz,karabiber
- tereyağ ve nane
Yapılışı
- Kıymanızın içine,tuz ve karabiber koyarak iyice yoğurun.Nohut büyüklüğünde köfteler yapıp,bir kenarda bekletin.
- Tencerenizin içine,ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri koyup,Pişmeye bırakın.
- Diğer tarafta yoğurt,yumurta ve unu bir kapta hiç pütür kalmayacak şekilde,iyice karıştırın.Bu karışıma kaynayan pirincin suyundan bir miktar ,azar azar ilave ederek,iyice karıştırın.
- Kaynayan pirinçli suya haşlanmış nohutlarınızı ekleyip yavaş yavaş karıştırarak,hazırladığınız yoğurtlu karışımı ilave edin.Burada en önemli olan konu burası bu karışımı çorbanıza iyice,yoğurdu kestirmeden yedirmeniz gerekiyor.
- Artık en son aşama nohut büyüklüğünde yaptığınız köftelerinizi kızgın yağda kızartıp,çorbanıza ilave etmektir.
- Kızdırdığınız tereyağında bir miktar yaktığınız nane ile, çorbanızı renklendirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun....
Hergünümüz bayram tadında ve hoşgörüsünde geçsin.Sevgiler.................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder