Lebeniye Çorbası

Herkese merhaba,zaman ne kadar çabuk geçiyor,hiç düşündünüz mü?Daha dün sanki Ramazan ayına girmiş gibiyken,Ramazan bitti.Bayramı beklerken,bayramın ilk günü bile bitti .Zaman hızla geçiyor,Çok ama çok hızlı.Neyse umarım herkesin bayramı keyifli ve mutlu geçiyordur.Oruç sonrası bugün mideler iflas etti sanırım.Tatlı üstüne tatlı yemekten,karnımız doydu ama gözümüz doymadı.Yine de temkinli olmakta fayda var.Siz siz olun,ilk günlerde midenize fazla yüklenmeyin.

Lebeniye çorbası,ramazan ayında bizde çok sevilerek içilen bir çorbaydı.Eğer sizde denemek isterseniz buyrun tarife.


Malzemeler




  • 1 çay bardağı pirinç


  • 1 su bardağı haşlanmış nohut


  • 1 yumurta


  • 2 yemek kaşığı yoğurt


  • 1 yemek kaşığı un


  • 200 gr kıyma


  • tuz,karabiber


  • tereyağ ve nane


Yapılışı





  1. Kıymanızın içine,tuz ve karabiber koyarak iyice yoğurun.Nohut büyüklüğünde köfteler yapıp,bir kenarda bekletin.


  2. Tencerenizin içine,ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri koyup,Pişmeye bırakın.


  3. Diğer tarafta yoğurt,yumurta ve unu bir kapta hiç pütür kalmayacak şekilde,iyice karıştırın.Bu karışıma kaynayan pirincin suyundan bir miktar ,azar azar ilave ederek,iyice karıştırın.


  4. Kaynayan pirinçli suya haşlanmış nohutlarınızı ekleyip yavaş yavaş karıştırarak,hazırladığınız yoğurtlu karışımı ilave edin.Burada en önemli olan konu burası bu karışımı çorbanıza iyice,yoğurdu kestirmeden yedirmeniz gerekiyor.


  5. Artık en son aşama nohut büyüklüğünde yaptığınız köftelerinizi kızgın yağda kızartıp,çorbanıza ilave etmektir.


  6. Kızdırdığınız tereyağında bir miktar yaktığınız nane ile, çorbanızı renklendirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun....


Hergünümüz bayram tadında ve hoşgörüsünde geçsin.Sevgiler.................

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler