Malzemeler (2 kalıp için)
1 yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 damla limon esansı
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı badem tozu
1/2 paket vanilya
alabildiği kadar un
İçi için 2 adet şeftali
1 tatlı kaşığı esmer şeker
Tepesi için
2 adet yumurta akı
minicik tuz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
Tüm malzemeler yoğrulur.
Hamurdan bir parça ayırılır.
Kalıbın tabanı yağlı kağıtla kaplanır.
Tabanına hamur konulup kaşığın tersiyle yayılır.
Çatalla delinip,kenarlıkları yapılır.
Küp küp doğranmış şeftaliler konulup üzerlerine 1 tatlı kaşığı esmer şeker serpiştirilir.
Üzerine ayrılmış hamurdan serpiştirilip,ısınmış fırında 20 dk pişirilir.
Tepesi için aklar çırpılır.
Pastalar 20 dk dan sonra fırından alınıp,üzerlerine çırpılmış aklar konulur.
Tekrar 15 dk pişirilir.
Ilındıktan sonra, kalıptan çıkartılıp servis edilir.
Fotoğraflar gece loş ışıkta çekilince, bu kadar oluyor..))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder