Merhabalar :)
Kötü fotoğraflı olan bu tarifimi yeniden güncelleyerek paylaşacağım bugün sizlerle:)
Buyrun afiyet olsun :)
Malzemeler:
150 gr. tereyağı
125 ml krema
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un ben +3 çorba kaşığı daha koydum:)
İçi İçin:
Güllü lokumm
Üzeri için:
Pudra şekeri
125 ml krema
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un ben +3 çorba kaşığı daha koydum:)
İçi İçin:
Güllü lokumm
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı:
İyice yumuşamış tereyağı ve krema karıştırılır içine kabartma tozu ve un yavaş yavaş eklenerek kurabiye hamuru elde edilir. Elde edilen hamur 10 dakika dinlendirilip 4 büyük bezeye ayrılır. Her beze dikkatlice mümkün mertebe dikdörtgen şekilde açılıp üçgen üçgen kesilir. Üçgenciklerin geniş kısımlarına birer lokum konulup sıkıca sarılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkça sıralanan kurabiyeler 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında hafif renkleri dönene kadar pişirilir.
Fırından çıkıp servis tabağına alınan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri elenip soğuyunca servis edilir..
İyice yumuşamış tereyağı ve krema karıştırılır içine kabartma tozu ve un yavaş yavaş eklenerek kurabiye hamuru elde edilir. Elde edilen hamur 10 dakika dinlendirilip 4 büyük bezeye ayrılır. Her beze dikkatlice mümkün mertebe dikdörtgen şekilde açılıp üçgen üçgen kesilir. Üçgenciklerin geniş kısımlarına birer lokum konulup sıkıca sarılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkça sıralanan kurabiyeler 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında hafif renkleri dönene kadar pişirilir.
Fırından çıkıp servis tabağına alınan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri elenip soğuyunca servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder