Lokumlu Poğaça


 

Malzemeler


2 çorba kaşığı toz şeker—125gr. margarin—1 su bardağı krema---1 çorba kaşığı sirke—alabildiği kadar un ---150 gr. sakızlı veya güllü lokum—1 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı pudra şekeri.



Yapılışı




Yağımızı, toz şekerimizi,1 su bardağı krema ve bir çorba kaşığı sirkeyi derin bir kapta karıştıralım, üzerine alabildiğine un koyalım ve iyice yoğuralım yumuşak bir hamur elde edene kadar.

Daha onra hamurumuzdan ufak limon büyüklüğünde parçalar koparalım,bunları tezgahımızın üzerinde merdane yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açalım,içine bir adet lokum koyup poğaça şekli verelim.Limon büyüklüğünde kopardığımız diğer hamurlarada aynı işlemi yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Pişen poğaçalarımız daha sonra tam soğumadan ılık durumda iken bolca pudra şekerine bulanır ve servis edilir.Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler