Kuzu Etli Bayram Pilavı

Malzemeler


2 su bardağı baldo pirinç-----3,5 su bardağı et suyu---40gr. Margarin veya tereyağı---1 çay bardağı haşlanmış nohut---1 çay bardağı haşlanmış bezelye---1 adet küp küp doğranmış orta boy havuç—tuz---dereotu-ince kıyılmış haşlanmış kırmızı biber---250gr. İyice kavrulmuş kuzu eti.



Yapılışı



Pirincimizi tuz ve limon suyu eklenmiş sıcak suyun içinde yarım saat bekletelim.Daha sonra unlu kalmayacak şekilde iyice yıkayalım.

Yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi içinde yağımızı erittiğimiz tenceremize alalım ve pirincimizi kavurmaya başlayalım 2-3 dakika sonra önce kesilmiş havuçlarımızı katıp birkaç dakika kavuralım sonra nohutumuzu ve son olarakta bezelyemizi ilave ederek tuzumuzu da koyup,üzerine sıcak et suyunuda ilave edelim.


Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim. Pilavımız suyunu çekince ocağı kapatıp pilavı demlenmeye bırakalım.10—15 dakika demlendikten sonra orta boy bir servis kasesinin içine önce etlerimizi koyup pilavıda üzerine ekleyelim bir kaşık yardımı ile hafifçe pilavın üzerine bastıralım daha sonra kaseyi bir servis tabağına ters çevirerek boşaltalım.Etimiz üstte pilavımız altta kalıcak şekilde.

Daha sonra pilavımızı dere otu.,maydonoz,kırmızı biberle süsliyelim. Yerken kara biberini serpmeye unutmayalım.Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler