Lor Tatlısı


Soğuk ve yağmurlu bir İstanbul akşamından herkese merhaba,
Meteroloji yarın çok daha soğuk olacağını söylüyor.Allah dışarıda çalışanlara,gidip sığınacak evi olmayanlara yardım etsin.
Yeni yılın ilk tarifi tatlı olsun istedim.Tatlı başlayalım yeni yıla ve hep tatlılıkla geçirelim inşallah.
Hep güzellikler ve iyilikler bizi bulsun kalbimiz sevgi ve coşkuyla dolsun.Ağzımız tatlı evimiz bereketli olsun.Vücudumuzdan sağlık cebimizden para eksik olmasın deyip yeni yıl duamızı ettikten sonra tarifimize geçebiliriz.
Hep dediğim gibi bizim evden tatlı eksik olmaz pek herkes bir tatlı canavarıdır.Bu durumda ben de hep bir arayış içinde olurum acaba ne yapsam diye. Bu tatlıyı da size rahatlıkla gönülden tavsiye ederim.O kadar hafif bir tatlı oldu ki.
Malzemeler
  • 250 gr tatlı lor
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 100 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • bir limonun kabuğunun rendesi
  • vanilya
  • ceviz

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su

Derin bir kabın içine loru ve margarini koyup iyice karıştırın.Lorlar iyice ezilsin.Yumurtaları ve irmiği ilave edip karıştırmaya devam edin.Unu ,kabartma tozunu,limon kabuğu rendesini vanilyayı koyup iyice yoğurup ceviz büyüklüğünde yuvarlayın az yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine cevizleri koyun ve 180 derecede pembeleşene kadar pişirin.

Bu arada şerbetinizi bu işlemi yapmadan önce kaynatın.Tatlılar fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti tatlıların üzerine gezdirin.

Afiyet olsun ağzınız hep tatlı olsun sevgiyle kalın............

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler