Evde bol mandalina varken mandalinalı kek yapayım dedim.Tarifi Lezzet Dergisinden aldım.Sonuç harika oldu.
2 su bardağı un
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı rendelenmiş mandalina kabuğu
2/3 su bardağı fındık yağı
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı mandalina suyu
YAPILIŞI:
- Un, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına eleyelim.
- Mandalina kabuğunu bir kaba alıp şekerle yoğuralım.
- Fındık yağı ve yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım.
- Unu azar azar eklemeye devam ederek çırpalım.
- Mandalina suyunu ilave edip hazırladığınız kek harcını iyice yağlamış ve hafifçe unladığımız kek kalıbımıza dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirelim.
- Yaklaşık 1 saat bekletip pudra şekeri serperek servis yapalım.
AFİYET OLSUUUUUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder