Veee kaba sığamadılar doğal olarak.Siz siz olun çok geniş bir kaba koyun ya da ikiye üçe bölün geniş geniş yerleştirin.Onlar da rahat rahat kabarsınlar.Ben bayağı yalvardım artık büyümeyin diye !
Ama tadı müthişti.Herkese tavsiye ediyorum...
MALZEMELER:
• 1 su bardağı süt
• 1 yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı ılık su
• 10 gr maya
• 2 yemek kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
· Aldığı kadar un.
İÇ HARCI İÇİN
• Bir küçük kase haşhaş ezmesi,
• Bir çay bardağı dövülmüş ceviz,
• 4 yemek kaşığı şeker,
• 3 yemek kaşığı sıvıyağ.
• 1 kase kuru üzüm.
YAPILIŞI:
- Hamur malzemelerimzle yumuşak bir hamur yoğuralım.
- 2 saat kadar mayalandıralım.
- iki bezeye ayırıp yarım mm kalınlığında açalım.
- Ezilmiş haşhaş ve şekeri karıştıralım.
- Hazırladığımız karışımı açmış olduğumuz yufkanın üzerine yayalım.Üzerine kuru üzüm ve ceviz serpelim.
- Bir ucundan rulo yapalım ve 3 parmak kalınlığında keselim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.(benim gibi küçük kap kullanmayın.)
- 30 dk kadar daha mayalandırıp 180 derecelik fırında pişirelim.
- Tercihen sıcak sıcak yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder