Mantar Kızartması
Malzemeler 24 adet büyükçe Mantar--bir limonun suyu--bir fıske Karabiber ve bir fıske tuz--Yarım su bardağı un--3 adet çırpılmış yumurta--bir su bardağı Galeta unu--bir su bardağı sıvı yağ.
Mantar kızartmasının tarifi Mantarların saplarını keserek bir kaç kez iyice yıkayalım.Suyunu süzdürüp derince bir kaba alalım üzerine Limon suyu,tuz,karabiberi serpelim iyice karıştırıp dinlenmeye bırakalım.
Tavamıza sıvı yağımızı koyarak kızdıralım.Mantarları teker teker evvela una,sonra yumurtaya sonrada Galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın sarısı olana dek kızartalım.Üzerine istediğimiz bir sosu ilave ederek servis edelim.Afiyet olsun.
Yanına kavrulmuş Ispanak, haşlanmış Karnıbahar ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder