Malzemeler,
500 gram tavuk kuşbaşı
500 gram mantar
2 adet sarı dolmalık biber
1 adet yeşil kabak
2 adet tatlı kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Mantarları yıkayıp dörde bölün.
Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin.
Zeytinyağı, tuz, sarımsak rendesi ve karabiberi derin bir kapta karıştırın.
Tavuk kuşbaşı ve mantarları zeytinyağı içine koyup 15 dakika dinlendirin.
Kabağın kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın.
Biberleri yıkayıp orta büyüklükte doğrayın.
Şişlere; mantar, tavuk, biber, kabak olmak üzere tüm malzemeler bitene kadar dizin.
Mangalda ya da dumansız ızgarada çevirerek pişirin.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder