MANTARLI FESLEĞEN SOSLU MAKARNA

Makarnanın en lezzetli hali bence mantar soslu olanı..Akşam iş çıkışı hem pratik hem de lezzeti bol kurtarıcı bir yemek.

MALZEMELER:
1 pk istediğiniz çeşit makarna,
1 kg mantar,
1 adet kuru soğan,
2 adet küp doğranmış domates,
dereotu,
2-3 diş ezilmiş sarımsak,
fesleğen,
karabiber,
1 yemek kaşığı domates salçası
kırmızı pul biber,
kekik ve tuz.
HAZIRLANIŞI:
Mantarları iyice yıkayıp doğruyoruz.Tavada yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz,domatesi ekliyoruz.Bir süre kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını da tavamıza ekliyoruz.Sırasıyla mantarı ve baharatları ekliyoruz.Fesleğen bu sosta çok önemli bir yer tutuyor.Gerçek lezzeti o veriyor bence.Mantarlarımız pişince haşlayıp süzdüğümüz makarnaya tereyağı ekliyoruz.Tabağa önce makarnayı sonra da mantarlı sosumuzu döküp servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler