MALZEMELER:
1 pk istediğiniz çeşit makarna,
1 kg mantar,
1 adet kuru soğan,
2 adet küp doğranmış domates,
dereotu,
2-3 diş ezilmiş sarımsak,
fesleğen,
karabiber,
1 yemek kaşığı domates salçası
kırmızı pul biber,
kekik ve tuz.
HAZIRLANIŞI:
Mantarları iyice yıkayıp doğruyoruz.Tavada yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz,domatesi ekliyoruz.Bir süre kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını da tavamıza ekliyoruz.Sırasıyla mantarı ve baharatları ekliyoruz.Fesleğen bu sosta çok önemli bir yer tutuyor.Gerçek lezzeti o veriyor bence.Mantarlarımız pişince haşlayıp süzdüğümüz makarnaya tereyağı ekliyoruz.Tabağa önce makarnayı sonra da mantarlı sosumuzu döküp servis ediyoruz.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder