Yapımı kolay, lezzetli ve sağlıklı. Yanında yasemin pilavı ile denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler ( 4-6 kişilik )
- 1 kg kuşbaşı tavuk eti (tercihen kemiksiz but)
- 1 büyük boy kuru soğan
- 4-5 adet sivri biber (hafif acı olursa harika oluyor)
- 250 gr. irice doğranmış mantar
- 1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
- 2-3 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet defne yaprağı
- Tuz, karabiber, kekik
- 1 çay bardağı sıcak su (domatesleriniz sulu ise eklemeyebilirsiniz)
- Güveçin içini zeytinyağ ile yağlayarak çok kısık ateşe alın. 5 dakika kadar, içi boş bir şekilde iyice ısınmasını sağlayın.
- Domateslerin ve mantarların kabuklarını soyup, biberlerin de çekirdeklerini çıkartıp, iri küpler halinde doğrayın.
- Isınan güvece önce yağları, ardından tavukları ilave edin. Tavukların rengi dönene kadar kavurun.
- Biber ve soğanı ilave edip, soğanlar biraz kavrulana kadar pişirin.
- Daha sonra, salçayı ve kalan sebzeleri ilave edin. Biraz da onlarla birlikte kavurun.
- Defne yaprağını,baharatları ve suyunu ekleyin, güvecin kapağını kapatın (kapağı yoksa, önce yağlı kağıt, üzerine de aliminyum ile hava almayacak şekilde sarın).
- Bu arada fırını 200 C-400F ısıtın, güveci fırına sürün. 15 dakika (tavukların iyice piştiğinden emin olana kadar) pişirin.
- Isterseniz masaya pisirdiğiniz güvecin icinde getirin ya da porsiyonluk güveclere alıp, üzerlerine kaşar rendeleyerek, kaşarlar eriyene kadar, biraz daha fırına verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder