MANTARLI TAVUK GÜVEÇ



Yapımı kolay, lezzetli ve sağlıklı. Yanında yasemin pilavı ile denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler ( 4-6 kişilik )
  • 1 kg kuşbaşı tavuk eti (tercihen kemiksiz but)
  • 1 büyük boy kuru soğan 
  • 4-5 adet sivri biber (hafif acı olursa harika oluyor)
  • 250 gr. irice doğranmış mantar
  • 1 yemek kaşığı biber salçası  (silme)
  • 2-3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 1 çay bardağı sıcak su (domatesleriniz sulu ise eklemeyebilirsiniz)
Yapılışı:
  • Güveçin içini zeytinyağ ile yağlayarak çok kısık ateşe alın. 5 dakika kadar, içi boş bir şekilde iyice ısınmasını  sağlayın.
  • Domateslerin ve mantarların kabuklarını soyup, biberlerin de çekirdeklerini çıkartıp, iri küpler halinde doğrayın.
  • Isınan güvece önce yağları, ardından tavukları ilave edin. Tavukların rengi dönene kadar kavurun.
  • Biber ve soğanı ilave edip, soğanlar biraz kavrulana kadar pişirin.
  • Daha sonra, salçayı ve kalan sebzeleri ilave edin. Biraz da onlarla birlikte kavurun. 
  • Defne yaprağını,baharatları ve suyunu ekleyin, güvecin kapağını kapatın (kapağı yoksa, önce yağlı kağıt, üzerine de aliminyum ile hava almayacak şekilde sarın).
  •  Bu arada fırını 200 C-400F ısıtın, güveci fırına sürün.  15 dakika (tavukların iyice piştiğinden emin olana kadar) pişirin.
  • Isterseniz masaya pisirdiğiniz güvecin icinde getirin ya da  porsiyonluk güveclere alıp, üzerlerine kaşar rendeleyerek,  kaşarlar eriyene kadar, biraz daha fırına verin.
Afiyet olsun..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler