MENEMEN




Menemenin de tarifi mi verilirmiş? demeyin...Güzel bir menemen pişirmenin de püf noktası var. Öğrenmek isteyenler lütfen “devamına“ tıklasın...

MALZEMELER: (4 kişilik)
  • 4 adet büyük boy domates
  • 4 adet  yumurta
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Zeytinyağı ya da tereyağ
HAZIRLANIŞI:
  • Soğanları ince piyazlık doğrayın, biberleri ince kesin ve birlikte zeytinyağda soteleyin.
  • Kabuklarını soyduğunuz ve minik küp şeklinde kestiğiniz domatesleri ilave edin.
  • Sarımsakları incecik doğrayıp ekleyin.
  • Arasıra karıştırarak, az suyu kalana kadar kadar pişirin.
  • Yemeğin suyu istediğiniz miktara indiğinde, yumurtalara yuva açın.
  • Bu yuvalara yumurtaları kırın (püf noktası geliyooor; sakın yumurtaları hemen dağıtmayın! Hemen dağıtırsanız, menemenin görüntüsü bulamaç gibi olur).
  • Kısık ateşte, beyazları katılaşana kadar sabredin.
  • Önce beyazlarını hafifçe karıştırın, daha sonra "isterseniz" sarılarını karıştırın.
  • Sarılarını karıştırmak istemezseniz, kapağını kapatıp bir dakika kadar bekleyin.
  • Sonra kapağını açıp, karabiber serpin.
  • Ekmeği, bandıra bandıra yemek için hazır edin.
  • Aman parmaklara dikkat! Afiyet olsun...
NOT: Arzuya göre, maydanoz, acı biber ve pul biber de ekleyebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler