Menemenin de tarifi mi verilirmiş? demeyin...Güzel bir menemen pişirmenin de püf noktası var. Öğrenmek isteyenler lütfen “devamına“ tıklasın...
MALZEMELER: (4 kişilik)
- 4 adet büyük boy domates
- 4 adet yumurta
- 4 adet yeşil sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Zeytinyağı ya da tereyağ
- Soğanları ince piyazlık doğrayın, biberleri ince kesin ve birlikte zeytinyağda soteleyin.
- Kabuklarını soyduğunuz ve minik küp şeklinde kestiğiniz domatesleri ilave edin.
- Sarımsakları incecik doğrayıp ekleyin.
- Arasıra karıştırarak, az suyu kalana kadar kadar pişirin.
- Yemeğin suyu istediğiniz miktara indiğinde, yumurtalara yuva açın.
- Bu yuvalara yumurtaları kırın (püf noktası geliyooor; sakın yumurtaları hemen dağıtmayın! Hemen dağıtırsanız, menemenin görüntüsü bulamaç gibi olur).
- Kısık ateşte, beyazları katılaşana kadar sabredin.
- Önce beyazlarını hafifçe karıştırın, daha sonra "isterseniz" sarılarını karıştırın.
- Sarılarını karıştırmak istemezseniz, kapağını kapatıp bir dakika kadar bekleyin.
- Sonra kapağını açıp, karabiber serpin.
- Ekmeği, bandıra bandıra yemek için hazır edin.
- Aman parmaklara dikkat! Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder