Bugünkü tarifimiz "cigerimin Yunanistan köşesinden"geldi... Bu tavuk yemeği, kuzenimin spesialitesi oldu galiba. Geçenlerde bana tarifini yolladı, ben de denedim ve resimledim. Ev halkı çok beğendi, yanında şehriyeli pilav ve marul salatası ile tavsiye ederim.
Teşekkürler Ebru'm.
MALZEMELER:
- 500 gr tavuk but (kemiksiz)
- 300-400 gr mantar (4'e bölünmüş)
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 corba kaşığı zeytinyağı
- 1 corba kaşığı un (silme)
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber, kekik
HAZIRLANMASI:
- Küp küp kesilmis tavuk etlerini bir kapta baharatlarla karıştırın.
- Soğan ve biberleri yağda kavurduktan sonra, tavuk etlerini ekleyin.
- Tavukların renginin değişmesine yakın mantarları ilave edin, tavuk ve mantarların rengi değisene kadar kavurun.
- Bir su bardağı sıcak suyu ekleyin ve pişmeye bırakın.
- Pişince, başka bir kapta süt ve unu karıştırıp tavuklara ekleyin. Birkac dakika daha pişirin..
NOT: Ben bu yemeği yapmaya karar verdiğimde buzdolabımda yeşil biber hariç, her renk biber buldum :) Resimde gördüğünüz, kavuniçi renkli biber...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder