MALZEMELER:
- 1/2 kg. taze fasulye
- 3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 büyük boy kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 3 domates ( Bir tanesinin yarısı, tencerenin ortasına konmak üzere ayrılır)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
HAZIRLANMASI:
- Fasulyelerin kılçıklarını çıkarıp, ayıklayın.
- Bir kapta, bütün malzemeyi karıştırın.
- Pişireceğiniz tencerenin ortasına (kesik yeri alta gelecek şekilde) ayırdığınız domatesi koyun. İlk sıraya (düzgünlerinin seçildiği) fasulyeleri dizin. Geri kalan fasulyeleri de, olabildiğince düzgün olarak yerlestirin.
- Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip, bir tabak kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte pişirin.
- Soğuk olarak servis yapin.
NOT: Piştikten sonra, kapak hafif aralık olarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, pişirirken üzerine koyduğumuz tabağı tutarak, bir kaseye suyunu süzdürün ( süzdürmezseniz, ters çevirirken yemeğin suyu sıçrar ve şekli de bozulabilir). Daha sonra, servis yapacağınız tabağa yavaşça çevirip, süzdürdüğünüz suyunu ekleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder