ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE





MALZEMELER:

  • 1/2 kg. taze fasulye
  • 3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 büyük boy kuru soğan (piyazlık doğranmış)
  • 3 domates ( Bir tanesinin yarısı, tencerenin ortasına konmak üzere ayrılır)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker


HAZIRLANMASI:


  • Fasulyelerin kılçıklarını çıkarıp, ayıklayın.
  • Bir kapta, bütün malzemeyi karıştırın.
  • Pişireceğiniz tencerenin ortasına (kesik yeri alta gelecek şekilde) ayırdığınız domatesi koyun. İlk sıraya (düzgünlerinin seçildiği) fasulyeleri dizin. Geri kalan fasulyeleri de, olabildiğince düzgün olarak yerlestirin.
  • Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip, bir tabak kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte pişirin.
  • Soğuk olarak servis yapin.

    NOT: Piştikten sonra, kapak hafif aralık olarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, pişirirken üzerine koyduğumuz tabağı tutarak, bir kaseye suyunu süzdürün ( süzdürmezseniz, ters çevirirken yemeğin suyu sıçrar ve şekli de bozulabilir). Daha sonra, servis yapacağınız tabağa yavaşça çevirip, süzdürdüğünüz suyunu ekleyin.

Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler