MARGARİNSİZ,SIVIYAĞLI KALBURA BASTI TATLISI(CEVİZLİ)





MARGARİNSİZ,SIVIYAĞLI VE CEVİZLİ KALBURA BASTI TATLISI

TARİF BANA AİT YANİ DOĞAÇLAMA:)LEZZET GARANTİLİ


MERHABALAR,HAYIRLI BİR HAFTA GEÇİRMENİZİ DİLERİM,HAFTAYA TATLIYLA BAŞLAYALIM,TATLI DEVAM EDELİM İNŞALLAH:))

1 adet yumurta,

1 çay bardağı(ince belli)fındık yağı,

1 çay bardağı yoğurt,

2 çorba kaşığı irmik,

2 çorba kaşığı tereyağı,

1 çay kaşığı silme karbonat,

1 paket vanilya,

5,5-6 çay bardağı un(yumurtanın ve çay bardağının büyüklüğüne göre azaltma veya artırma olabilir),

içine koymak için irice kırılmış ceviz
ŞERBETİ İÇİN;

4 çay bardağı(ince belli) şeker

4,5 çay bardağı su

**şeker miktarı isteğe göre artırılabilir

malzemeler karıştırılarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edilir,bu arada su ve şeker kaynatılır,soğumaya bırakılır

hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde inceltilir veya benim yağtığım gibi kurabiye kalıbının içine hamur yayılır,ortasına ceviz parçacıkları konur ve kapatılır,ters çevrilip fırın tepsisine yerleştirilir( tepsinin yağlanmasına gerek yok),ön ısıtmalı fırında hfif kızarana dek pişirilir,

sıcak tatlının üzerine soğumaya başlamış olan şerbet dökülür ,bir müddet sonra tatlılar ters çevrilir,daha iyi şerbet çekmesi sağlanır

1 gün sonra yemenizi tavsiye ederim,biz dayanamadık hemen yedik şerbetini çekmiş çok beğendik ancak ertesi günü yediğimizde inanamadık çok çoook daha mükemmel olmuş:))

NOT:bu tatlının malzemeleri benim evimde olan ya da kalan miktar ve çeşitlerden oluştu,yani biraz ondan biraz bundan ama çook güzel oldu

tavsiyemdir!!!!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler