MARINE EDILMIS SEBZE-LI PIZZA

Benim cok sevdigim, daha cok salata olarak tükettigimiz bir tarifi paylasmak istiyorum. Bunu hazirlayip, buzdolabinda saklama kabinda uzun süre bozulmadan tutabilirsiniz. Sanirim Italyan mutfagina ait tursu da diyebilecegim bir lezzet.


Marine sebze icin malzemeler:


1 adet kabak


1 adet patlican


1 kirmizi ve bir de yesil veya sari dolmalik biberlerden


3 yemek kasigi sirke


5 yemek kasigi zeytinyagi


iki dis sarmisak


oregano ve kekik


1 cay kasigi kadar tuz


Yapilisi:


Sebzeleri yikayip patlicanlari ve kabaklari soymadan uzunlamasina dilimlere kesin.(tarifte 3 mm genisliginde yaziyordu, mm ölcecek kadar zamanim olmadigindan kizartma yaptigim genislikte dogradim) Biberleri de 4'e veya 6'ya uzunlamasina bölün ve cekirdeklerini cikartin.

Firin tepsisine kagit serin ve sebzeleri tepsiye dizin. Firini 250 derecede isitin, tesiyi firinin en alt katina yerlestirip 8 dakika pisirin (ben yaklasik 15 dakika pisirdim).

Tepsiyi firindan cikarip derin bir kaba sebzeleri alin. Bir tasta zeytinyagi, sirke, tuz ve kekik ile oreganoyu karistirin. Bunu sebzelerin üzerine döküp karistirin. Dilimlenmis sarmisaklari da sebzelerin üzerine serpip kapakli bir kapta muhafaza edin ve istediginiz yerde kullanin. (ben bu yiyecegi genellikle self servis restaurantda salata tabagi hazirladigimda mutlaka bundan alirim ve cok lezzetli oldugunu söylemek isterim. Ayrica patlicani ve kabagi sandeviclerinizde kullanabilirsiniz, icerisine bir dilim mozzarella, yuvarlak kesilmis bir dilim domates, biraz karabiber ve bu patlican veya kabak marineden bir, iki dilim...




Ben bir de bu marine edilmis sebzelerden harika bir pizza yaptim, tavsiye ediyorum herkese.


Tarifim,







MALZEMELER:


Hamuru icin;


1 su bardagi ilik süt


1 su bardagi ilik su


1 paket yas maya


1 yumurta


1 tatli kasigi tozseker


1 tatli kasigi tuz


1 yemek kasigi zeytinyagi


aldig kadar un


Üzeri icin;


1 kutu hazir soyulmus domates1 corba kasigi domates salcasi


yarim cay bardagi zeytin yagi


tuz,karabiber,oregano


Ayrica;


mozzarella veya kasar peyniri


marine edilmis sebze


YAPILISI:


Yogurma kabinin icinde maya ve sekeri kasikla eriyene kadar karistiralim. Ardindan ilik süt ve ilik suyu, yumurtayi katalim. Sonra diger malzemeleri de ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim. Üzerini nemli bir bez örtüp,bir saat kadar iki kat kabarana kadar bekletelim. Diger taraftan soyulmus domatesi blender ile parcalayalim. Salcayi da katip karistiralim.Diger sos malzemelerini de katalim. Mozzarellayi da dilimleyelim veya rendeleyip bir kenara alalim. Kabaran hamurdan portakal büyüklügünde parcalar koparip, yuvarlayalim. Merdane yardimiyla yemek tabagi büyüklügünde acip, yaglanmis ya da firin kagidi serilmis tepsiye yerlestirelim.Üzerine 2-3 kasik sos kenarlarina gelmeyecek sekilde sürelim. Daha sonra sebzeleri ve onun üzerine de peyniri yerlestirip 250-275 dereceli firinda pisirelim.

Afiyet Olsun!

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler