Yine yeni bir yılı karşılıyoruz.
2011 yılına gireceğimiz şu günlerde,yaşamınızda güzel yıllar, mutlu yarınlar,gerçek dostluklar hep sizlerle olsun.Yeni yılın sizlere ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk,neşe,başarı,bolca para,sevgi ve huzur getirmesini diliyorum. Mutlu Yıllar!!
Malzemeler
450 gr un
1 paket kuru maya
100 ml süt
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
125 gr şeker
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 paket zitronat (limon kabuğu şekerlemesi)
1 paket orangeat (portakal kabuğu şekerlemesi)
100 gr kuru üzüm
100 gr marzipan
100 gr kalem badem ( hafif kavrulmuş)
1 minicik tarçın
4-5 damla rum
minicik tuz
Üzerine sürülmek için erimiş tereyağ
serpmek için pudra şekeri
Hazırlanışı
Bir kabın içersine üzümü,limon-portakal kabukları,badem konulup bekletilir.
Derince bir kabın içersine un konulup havuz yapılır.
İçersine kuru maya,1 y.kaşığı şeker,ılıtılmış süt eklenip 15 dk bekletilir.
Yağ,yumurta,şeker,tarçın,rum eklenip mikserin kalın uçları ile çırpılır.
Marzipan eklenip çırpılır.
Hamur masa üzerine alınıp iyice yoğrulur.
Son olarak üzümlü karışım hamurun üzerine dökülüp iyice yedirilip 20-25 dk bekletilir.
Yağlanmış stollen kalıbına hamur yerleştirilip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye ters çevrilir.
Isınmış fırında yaklaşık 50 dk pişirilir.
Pişip ılındıktan sonra telin üzerine alınıp,üzerine fırça yardımı il erimiş tereyağ sürülür.Sonra da pudra şekerine yatırılıp servis tabağına alınır.
Ambalajlanıp 20 gün kadar kalabilir.Durdukça güzelleşir çünkü..)
Not:Kalıbım Kaiser markadır arkdaşlar..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder