Yeni denedigim ve tadini cok begendigim bir tarif sizlere...
Malzemeler:
Krep icin:
3 adet yumurta
200 gr un
birkac dal ince kiyilmis maydanoz
yarim yemek kasigi taze kekik (ben koymadim)
200 ml süt
200 ml su
tavayi yaglamak icin tereyagi
Sosu icin:
1 yemek kasigi tereyagi
2 adet kücük boy kurusogan
2-3 dis sarmisak
500-600 gr mantar
birkac dal ince kiyilmis maydanoz
yarim yemek kasigi taze kekik
bir bucuk yemek kasigi un
200 ml sicak suyun icinde eritilmis sebze bulyon
150 ml beyaz sarap (istemezseniz ayni miktarda sebze bulyon)
150 gr maskarpone
tuz ve taze cekilmis karabiber.
Yapilisi:
Krep hamurunu hazirlamak icin, önce derin bir kaba unu, ince kiyilmis maydanoz ve taze kekigi ve tuzu koyup karistirin. Süt ve suyu karistirip yarisini birden kaba döküp iyice karistirin. Yumurta ve kalan süt ve su karisimini da katip karistirin. Kivami bozadan az birsey daha sulu olacak. Oda sicakliginda yarim saat kadar bekletin.
Büyükce bir krep tavasini isitip, her tarafina kagit havlu yardimiyla tereyagi sürün. Birer kepce kadar döküp krepleri pisirin. (toplam 8-9 adet cikiyor) Krepleri sicak tutun.
Mantar dolgusu icin, kücük bir tencereye bir tereyagini koyup isitin. Ince kiyilmis kurusogan ve sarmisaklari katip bir kac dakika kavurun. Soganlar pembelesmeden temizlenmis ve 4'e veya 6'ya bölünmüs mantarlari katip bes dakika kadar kavurmaya devam edin. Unu ve maydanoz ve kekigi de karistirip iki üc dakika birlikte kavurun. Sarabi ekleyip kaynatin. Bu arada ocagi kisin. 200 ml sicak suyun icinde eritilmis bulyonu katip kaynatin. 3-4 dakika kaynatip maskarponeyi katin. Tuz ve karabiberi de koyup cok az daha kaynatip ocaktan alin.
Servis icinse, bir krebin ortasina 3-4 kasik mantarli dolgudan koyup krepleri katlayarak servis yapin.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder