Merhabalar,Mayalı pasta ve çörekler bu aralar mutfağımızdan hiç eksik olmuyor..Fırsat buldukça yapıp dondurucuya atıyorum..Malum annecik misafir ağırlıyor bugünlerde..Bu sefer biraz farklı yapıp sunmak istedim sizlere..pek nefis oldu pek.Eğer tarçını çok seviyorsanız yağ da çevirirken hafif ekleyebilirsiniz güzel oluyor.
Malzemeler
200 ml süt
2 paket dr.oetker kuru maya
1 yemek kaşığı tepeleme şeker
1 yumurta
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 paket vanilya
1/2 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
minicik tuz
alabildiği kadar un
üzeri içinçırpılmış krema (2 yemek kaşığı şekerle)50 gr tereyağfile badem2 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Un bir kaba konulup ortası açılıp ılık süt,1 yemek kaşığı şeker konulup 10 dk bekletilip karıştırılır.Arkasından diğer malzemeler eklenip, mikserin hamur karıştıcısı ile karıştırılıp, mayalanması için bekletilir.
Hamur mayalanınca yağlanmış tepsiye yayılıp üzerine gelişi güzel çatal batırılır.Krema çırpılır..diğer tarafta yağ,bal eritilip bademler eklenip karıştılır.
Önce krema hamurun üzerine yayılıp, bademler serpiştirilip, 10 dk bekletilip, ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 25-30 dk pişirilip, ılıtılıp, dilimlenip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder