MEYVE SOSLU CHESECAKE

Yine chesecake hep chesecake...Yesek,yesek...Chesecake bizim evde en sevilen pasta oldu.O kadar ki tatlılarla arası pek iyi olmayan eşim bile ne zaman chesecake yapacaksın diye sormaya başladı.Tabii benim de en favori pastam oldu.Bu sefer daha bir bilerek yaptım chesecake'i.İlk yaptığım acemi işi olmuştu.Bir dahakine de limonlusunu deneyeceğim zira yapanlar çok nefis olduğunu söylüyorlar.


İlkinden farklı olarak aşamaları resimledim ki daha da anlaşılır olsun.Ama bir dahakine su içine koyup fırına vermeyeceğim.Labneli harcı hazırladıktan sonra da tezgaha 4-5 kere vurulmasının en önemli püf noktası olduğunu deneyerek öğrendim.Hav kabarcıklarının gitmesi ile chesecake'miz fırında çatlamıyor..Ayrıca en önemli bir noktada 6-7 saat bekleme kuralına uyulmasının şart olduğu.Dolapta kaldıkça lezzeti artıyor,kek kendini toparlıyor,sıkılaşıyor..


MALZEMELER:
Tabanı için:
Kelepçeli kalıp,
2 pk.yulaflı bisküvi,
3 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı tarçın.

Üst harcı için:600 gr labne peyniri,
3 yumurta,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı şeker,
1 kutu krema.

YAPILIŞI:
Yulaflı bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
Tereyağını eritip bisküvilere ekliyoruz,tarçını da ilave edip hepsini iyice karıştırıyoruz,yağlanmış kelepçeli kalıba döküyoruz.
Bir bardak yardımı ile iyice bastıruyoruz.Ben bu sefer kenarlara yükseklik yapmadım.İsteyen yapabilir.
İçin hazırlamaya geçiyoruz.Labne peyniri ile şekeri mikserde çırpıyoruz.Tek tek yumurtaları ekleyerek düşük hızda çırpmaya devam ediyoruz.Kremayı ekliyoruz.Aşırı derecede çırpmamaya dikkat etmemiz gerekiyor çünkü hava kabarcıkları oluştuğu için fırında çatlayıp sönebilir.Soğumuş olan alt hamurumuza karışımı yavaşça döküyoruz ve tezgaha hızlıca 4-5 kere vurararak kabarcıkların gitmesini sağlıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40-45 dk kadar pişiriyoruz.Chesecake'in ortası hala cıvıkken fırından alıyoruz.

Soğuduktan sonra sertleşiyor merak etmeyin.Fırından alıp kalıbın kenarlarını bıçakla geçin.Dışarıda 30 dk. kadar bekletip buzdolabına koyun.Buzdolabında en az 6 saat dinlenmesi gerekiyor.Kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz.
Hala denemediniz mi?Çok şey kaçırıyorsunuz!!!!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler