FIRINDA BİFTEK VE PATATES

Bifteğimizin daha lezzetli pişebilmesi için önce terbiyelememiz lazım.Bunun için 5-6 diş sarımsağı ve bir baş kırmızı soğanı ortadan ikiye kesiyoruz.Etlerimizi terbiye yapacağım kabımıza alıp sarımsak ve soğanları içine atıyoruz.Kırmızı pul biber,karabiber,çok az tuz,zeytin yağı,1 yemek kaşığı balzamik sirke ve kekik ile harmanlıyoruz.Dolapta en az 2 saat bekletiyoruz.Daha sonra fırın tepsimize alıyoruz.Patatesleri de istediğimiz gibi kesip sıvı yağ ,tuz ve pul biberle harmanlıyoruz.Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında etler ve patatesler kızarana kadar pişiriyoruz.Yanında yeşil salata ile yiyoruz.


AFİYET OLSUUUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler