AFİYET OLSUUUN...
FIRINDA BİFTEK VE PATATES
Bifteğimizin daha lezzetli pişebilmesi için önce terbiyelememiz lazım.Bunun için 5-6 diş sarımsağı ve bir baş kırmızı soğanı ortadan ikiye kesiyoruz.Etlerimizi terbiye yapacağım kabımıza alıp sarımsak ve soğanları içine atıyoruz.Kırmızı pul biber,karabiber,çok az tuz,zeytin yağı,1 yemek kaşığı balzamik sirke ve kekik ile harmanlıyoruz.Dolapta en az 2 saat bekletiyoruz.Daha sonra fırın tepsimize alıyoruz.Patatesleri de istediğimiz gibi kesip sıvı yağ ,tuz ve pul biberle harmanlıyoruz.Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında etler ve patatesler kızarana kadar pişiriyoruz.Yanında yeşil salata ile yiyoruz.
Etiketler:
Et Yemekleri,
fırın yemekleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder