Kekinden, jölesine kadar evde hazırlanan bu tart, sevgili eltimin tarifi. Türkiye’ye gittiğimde beraber denemiştik, bütün paylaştığı tarifleri gibi bu da çok güzel oldu, teşekkürler.
HAMURU İÇİN:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 125 gr. tuzsuz tereyağ (eritilmiş)
- 3 çay bardağından biraz az un (2 çay bardağı unu ekledikten sonra, 3. bardağı azar azar ilave edin, akışkan bir hamur olacak)
- 1/2 paket kabartma tozu
ÜZERİNE:
- Mevsim meyveleri (ben kiwi, mürdüm eriği ve muz kullandım)
JÖLESİ İÇİN:
- 2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı meyve suyu (ben portakallı meyve suyu kullandım, yoksa bir portakalı sıkıp onun suyunu da kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
HAZIRLANIŞI:
- Tart kalıbını yağlayın ve fırınınızın ısısını 325F - 165C ye getirin.
- 2 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1,5 çay bardağı toz şeker ve eritilip ılınmış olan 125 gr. tereyağını mixer ile iyice karışana kadar çırpın.
- Kabartma tozu ile karıştırdığınız ununuzu, tercihen eleyerek karışıma ilave edin ve pütürsüz olana kadar karıştırın.
- Yağlanmış tart kalıbına döküp, 325 F - 165C de pembeleşene kadar pişirin. Biraz soğuyunca kalıbı ters çevirip kekinizi çıkartın ve servis tabağına koyun.
- Diğer tarafta, çukurca bir tencerede bütün jöle malzemelerini kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Soğumuş olan kekinizin üzerine dilimlediğiniz meyvelerinizi yerleştirin, onların üstüne de jöleyi sıcakken dökün ( jölenin bütün meyveleri kaplamasına özen gösterin, açıkta kalan meyveler kararır).
- Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder