MEYVELİ TART


Kekinden, jölesine kadar evde hazırlanan bu tart, sevgili eltimin tarifi. Türkiye’ye gittiğimde beraber denemiştik, bütün paylaştığı tarifleri gibi bu da çok güzel oldu, teşekkürler.


HAMURU İÇİN:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 125 gr. tuzsuz tereyağ (eritilmiş)
  • 3 çay bardağından biraz az un (2 çay bardağı unu ekledikten sonra, 3. bardağı azar azar ilave edin, akışkan bir hamur olacak)
  • 1/2 paket kabartma tozu


ÜZERİNE:

  • Mevsim meyveleri (ben kiwi, mürdüm eriği ve muz kullandım)

JÖLESİ İÇİN:

  • 2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı meyve suyu (ben portakallı meyve suyu kullandım, yoksa bir portakalı sıkıp onun suyunu da kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta

HAZIRLANIŞI:

  • Tart kalıbını yağlayın ve fırınınızın ısısını 325F - 165C ye getirin.
  • 2 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1,5 çay bardağı toz şeker ve eritilip ılınmış olan 125 gr. tereyağını mixer ile iyice karışana kadar çırpın.
  • Kabartma tozu ile karıştırdığınız ununuzu, tercihen eleyerek karışıma ilave edin ve pütürsüz olana kadar karıştırın.
  • Yağlanmış tart kalıbına döküp, 325 F - 165C de pembeleşene kadar pişirin. Biraz soğuyunca kalıbı ters çevirip kekinizi çıkartın ve servis tabağına koyun.
  • Diğer tarafta, çukurca bir tencerede bütün jöle malzemelerini kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  • Soğumuş olan kekinizin üzerine dilimlediğiniz meyvelerinizi yerleştirin, onların üstüne de jöleyi sıcakken dökün ( jölenin bütün meyveleri kaplamasına özen gösterin, açıkta kalan meyveler kararır).
  • Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler