Taze otlarla yapılmış patates salatası, doyurucu olmasının yanısıra besleyicidir de... Tek başına bir öğlen öğünü olabileceği gibi , ızgaraların yanında da tamamlayıcı olabilir. Bol ekşili, bol yeşillikli, sızma zeytinyağlı, nefis...
MALZEMELER: ( 4 kişilik )
- 4 adet orta boy patates
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
- 3-4 adet taze soğan
- Zeytin
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, sumak
HAZIRLANISI:
- Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlayın ( ben düdüklü tencerede 15 dakika haşladım).
- Taze soğan ve maydanozu yıkayın, ince ince kıyın.
- Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın, yeşilliklerini ekleyerek ezmeden karıştırın.
- Limon, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve sumağı küçük bir kapta iyice karıştırın.
- Salatayı servis tabağına alın, zeytinleri ilave edin, sosunu dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder