Sütlü tatlıları seviyorsanız,bu tarif favorileriniz arasına girebilir. Yalnız tek problem Türkiye’de yaşıyorsanız milföy bisküviyi bulamayabilirsiniz. Kanada’da var, Italyan bisküvisi olduğu için, pekçok Avrupa ülkesinde de bulunabilir sanıyorum. Ben bunu Yunanistan’da yaşayan kuzenimde yemiştim, tarifi ondan aldım. "Elledi" ve "Asolo Dolce" benim bulduğum markalar ama sanırım "puff pastries" olarak arasanız, başka markalarda da bulabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı mısır unu ve nişasta karışımı (yarı yarıya olacak)
- 4 yumurta (ben 3 kullanıyorum)
- 1 paket vanilya (ben kullanmıyorum)
- 100-125 gr. tuzsuz tereyağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 paket "Elledi" ya da "Asolo Dolce" marka milfoy bisküvisi/puff pastries (Highland Farms' da bulabilirsiniz)
Hazırlanışı:
- Tercihen teflon bir tencerede sütün 3/4 ünü ısıtın (kaynamayacak, ılık olacak)
- Ayrı bir kaba, 1 su bardağı şeker, 3 ya da 4 yumurta, 3/4 su bardağı mısır unlu karışım ve 1 paket vanilyayı koyun. Kalan 1/4 sütü de ilave edip, pütürsüz olana kadar karıştırın.
- Bu karışımı, ılık süte yavaş yavaş ilave edip, koyulaşıp kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırın.
- Kaynamaya başladığında ocaktan alın, tereyağını ve limon kabuğu rendesini ilave edip ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
- Diğer tarafta milföy bisküvileri boylamasına ortadan ikiye bölüp, ilk yarısını dikdörtgen borcama dizin, üzerine iyice soğumuş olan pudingin yarısını bisküvileri yerlerinden oynatmamaya özen göstererek dökün. Yine bir sıra bisküvi ve pudingin kalanını da döküp en üste kalan bisküvileri ufalıyarak serpin ( 2 sıra bisküvi, 2 sıra puding olacak, en üstte de ufalanmış bisküviler olacak).
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder