MİLFÖY TATLISI

Yıllar önce Elif Korkmazel'den öğrendiğim ve yaptığım bir tatlı.Benim gibi baklava yapmaya üşenenlerdenseniz ve fazla vaktiniz yoksa,üstüne üstlük tatlıya da çok düşkünseniz işte tam size göre bir tarif derim ben.
MALZEMELER
10 tane milföy hamuru,
1 kase iri çekilmiş fındık,
1 yumurta
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı su,
1,5 su bardağı şeker,
bir kaç damla limon suyu.
Şerbet ılık olacak.
HAZIRLANIŞI:
Önce şerbetimizi hazırlayıp bir kenara alaım.Fındıkları yumurta akı ve 1 yemek kaşığı şeker ile karıştıralım.
Milföy hamurunu alıp oklava ile biraz açıp dikdörtgen hale getirelim.Uzun ucuna fındıklı harçatan koyup ,hamurun kapatacağımız ucuna da yine fırça ile yumurta beyazı sürelim,rulo şeklinde sarıp 4'e bölelim.Fırın tepsimizi az sıvı yağ ile yağlayıp milföyleri dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkınca ılık şerbeti gezdire gezdire dökelim.Soğuyunca servis yapalım.
BEREKETLİ İFTARLAR...
AFİYET OLSUUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler