MALZEMELER:
Yarım kilo haşlamalık et,
2-3 adet iri patates,
1 adet iri kuru soğan,
2-3 tane biber,
4 diş sarımsak,
tuz,karabiber,kekik,pul biber.
HAZIRLANIŞI:
Etimizi,doğramış olduğumuz sarımsağı,karabiberi,kekiği ve pul biberi az yağla düdüklüye koyuyoruz.Ben et ile özdeşleşsin diye sarımsak ve baharatları düdüklüde et ile pişiriyorum ve gerçekten daha lezzetli bir yeme ortaya çıkıyor.Ben bir tane ilikli bir kemikte koyuyorum.Et piştikten sonra ayrı bir tabakta iliği çıkarıp yemeğe karıştırıyorum.Yeme de yanında yat oluyor.
Eti düdüklüde pişirdikten sonra soğanı,biberi ve irice doğranmış patatesi ve tuzu da yemeğimize ekleyip patatesler olana kadar pişiriyoruz.Servi ederken biraz maydanoz da kıyabiliriz ve limon sıkıp servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder